Сахрањен Јово Капичић

Блиц, Танјуг
Сахрањен Јово Капичић

Подгорица - На Цетињу је одржана комеморативна сједница, поводом смрти генерала Удбе и народног хероја Југославије Јова Капичића. Капичић сахрањен на цетињском гробљу.

 

Капичић је сахрањен уз највише војне почасти, јавља Блиц.

Сахрани су присуствовали предсједник Скупштине Ранко Кривокапић, премијер Мило Ђукановић, бројни грађани и јавне личности, преноси овај лист.

У име СУБНОР-а и антифашиста Црне Горе од Јова Капичића опростио се Љубомир Секулић.

"У земљи и народу, у којем је како је говорио Свети Петар Цетињски-доста живио свако ко је умро као слободан човјек, Јово је имао дуг и частан живот. Неустрашиви борац, јунак по свему налик и раван онима о чијем херојству , честитости и правдољубивости и људскости је непрестано слушао - Јово је у свом времену израстао у једног од њих", казао је Секулић.

На раније одржаној комеморацији којој је присуствовао и предсједник Црне Горе Филип Вујановић, о животу покојног Капичића говорио је, између осталих, градоначелник Цетиња Александар Богдановић.

"О Капичићу и његовом херојском залагању за Црну Гору, за тековине слободе и антифашизма - говориће поколења. Њега неће нико заборавити - ни они који су га вољели, ни они са којима је дјелио идеале слободе и антифашизма, а ни они са чијим се оспоравањем носио храбро и чојски", навео је он.

Богдановић је истакао да животни вијек Капичића симболизују непрестану борбу и несаломиви дух, преносе подгорички медији.

Комеморацији су присуствовали, поред чланова породице Капичић, и представници Савеза удружења бораца Народно-ослободилачког рата и антифашиста Црне Горе, представници Војске Црне Горе и других институција и организација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана