Сачекуша у Котору: Убијен бивши тјелогранитељ Шарићевог сарадника Фрица

Вијести
Сачекуша у Котору: Убијен бивши тјелогранитељ Шарићевог сарадника Фрица

Котор - Которанин Дарко Бугарин (33) убијен је у которском насељу Шкаљари испред куће у којој је становао са супругом и двоје малољетне дјеце, преносе агенције.

Он је убијен синоћ око 22 часа, преносе црногорски медији.

Бугарин је бивши полицајац Центра безбједности Котор, а био је један од тјелохранитеља убијеног которског бизнисмена Драгана Дудића Фрица, који се повезује са одбјеглим нарко босом Дарком Шарићем.

Извор “Вијести” у полицији рекао је да полиција саслушава особе које би о убиству могле дати корисне информације, али и неколико особа чији алиби се провјерава.

Бугарин је у посљедње вријеме радио као обезбјеђење у дискотеци “Максимус”.

На лице мјеста по сазнању за убиство упутила се екипа из Форензичког центра из Даниловграда, као и виши тужилац Вељко Рутовић из Подгорице.

Мјесто несреће обезбјеђивао је велики број полицајаца.

Хитна помоћ је долазила, али су само могли да констатују смрт.

Из полиције синоћ није се могла добити званична информација, осим да су након несреће блокрани сви излази из града, да се обавља претрес учесника у саобраћају, те да се интензивно трага за починиоцем.

Извор “Вијести” из полиције рекао је да полиција саслушава особе које би о убиству могле дати корисне информације, али и неколико особа чији алиби се провјерава.

Неколико комшија у незваничном разговору испричало је да су чули неколико пуцњева, те да су у први мах помислили да неко баца петарде, али да је убрзо након тога мир и тишину овог мирног мјеста запарао женски врисак, када су схватили да се нешто догодило.

Бивши Дудићеви тјелохранитељи Бугарин и Дарко Перовић из Никшића, били су осумњичени да су након Фрицовог убиства нанијели тешке тјелесне повреде Никшићанину Ивану Врачару убици њиховог послодавца и прјатеља.

Врачар је 30. маја 2010, између 12 и 13 сати, убио Дудића, на препуној тераси кафића „Мока”, гдје је овај сједио с пријатељима.

Неопажено је слеђа пришао столу, наоружан са два пиштоља, и почео да пуца према Дудићу кога су погодила два метка.

Дудић је умро неколико часова пошто је рањен.

Перовићу и Бугарину је првом оптужницом на терет било стављено да су претукли Врачара, након што је он пуцао и убио Дудића.

Били су оптужени за наношење тешких повреда и за насилничко понашање.

Заступник оптужнице тужилац Жељко Томковић је, усљед недостатка доказа, одустао од оптужбе против Бугарина за оба кривична дјела.

Кривично вијеће Апелационог суда Врачару је због убиства Дудића у јуну ове године потврдило пресуду Вишег суда, којом је осуђен на 17 година затвора.

Дудић, према полицијским досијеима, блиско је сарађивао с најтраженијим балканским бјегунцем, Пљевљаком српског држављанства Дарком Шарићем.

Пред београдским правосуђем, Шарићу се суди за дугогодишњи шверц кокаина из Јужне Америке у Европу.

Он је, како се вјерује, један од главних нарко-босова Балкана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана