Родни из Мућки у хуманитарној мисији у Црној Гори

Vijesti.me
Родни из Мућки у хуманитарној мисији у Црној Гори

Николас Линдхерст, познатији као Родни из "Мућки", стигао је данас у Црну Гору како би подржао идеју о хранитељству, у оквиру хуманитарне мисије "Сваком дјетету треба породица".

Овај британски глумац, прво је на Цетињу држао говор а потом отишао у црногорску престоницу. У Краљевском позоришту „Зетски дом" је одржан велики скуп у оквиру ове кампање којом се промовише хранитељство у Црној Гори.

Линдхерст је дошао да подржи кампању "Сваком дјетету треба породица" која би требало да допринесе подизању свијести грађана о хранитељству. Популарни Родни за долазак није тражио никакву надокнаду нити је од својих домаћина захтијевао да му посебно удовољавају.

"Прије свега, желим да захвалим на позиву да посјетим овај лијепи град и што сам дио кампање „Свако дијете треба породицу". Како смо имали прилику да чујемо, јако је важно да дјеца одрасту у породици, да на тај начин добију неопходну подршку, пажњу и љубав. Управо зато, хранитељство је процес који заслужује пуну подршку" рекао је Николас Линдхерст.

Познати глумац каже да је циљ ове кампање изузетно значајан јер ће помоћи у повезивању дјеце без родитељског старања "са брижним мушкарцима и женама који ће им пружити безбједно и топло породично окружење".

"Видио сам и како хранитељи пружају подршку, брину, воле и позитивно утичу на ову дјецу. Зато позивам грађане Црне Горе да сазнају више о хранитељству и да се пријаве да постану хранитељи, како би свако дијете могло да расте у породици и достигне свој пуни потенцијал", рекао је глумац а преносе Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана