Разоткривена македонска група која је кривотворила документе за цијелу Европу

Анадолија
Разоткривена македонска група која је кривотворила документе за цијелу Европу

Скопље - У оквиру акције "Орион" здружене снаге македонске и њемачке полиције успјешно су окончали посљедњу етапу разоткривања криминалне групе која се бавила кривотворењем личних докумената.

Министар унутрашњих послова Македоније, Гордана Јанкуловска, казала је како су полиције двију земаља успјеле разоткрити криминалну група за коју се дуго времена сумњало да ради кривотворене пасоше, стране пасоше, личне карте, возачке дозволе те друге документе.  

Криминална организација која броји 13 особа између 25 и 33 године у Македонији је правила кривотворене документе за клијенте из западне Европе, а које је проналазила друга група која броји пет људи. Кривотворени документи су, по налогу једне туристичке агенције, брзом поштом пребацивани у Њемачку одакле су дистибуисани даље. 

У претресу неколико станова и поменуте туристичке агенције македонска је полиција заплијенила 48 италијанских, холандских, белгијских, бугарских, грчких, словеначких и финских пасоша, личних карата, возачких дозвола и других докумената. Полиција је такође заплијенила компјутерску опрему, паре као и неке банковне налоге.

Кривотворени лични документи у Македонији су коштали од 800 до 1.000 еура, а у Њемачкој су продавани по знатно већој цијени.  Јанкуловска је казала како је пет особа приведено, а да су остали у бијегу те да се за њима трага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана