Расмусен: NATO види Црна Гора у том савезу

Танјуг
Расмусен: NATO види Црна Гора у том савезу

Брисел - Генерални секретар NATO-а Андерс фон Расмусен истакао, након разговора с црногорским предсједником, да NATO види Црну Гору у будућности у том савезу.

 “Ми видимо будућност Црне Горе у евроатланској породици и одлучни смо да јој помогнемо на том путу”, казао је Расмусен.

Он је додао да је Црна Гора важан партнер за Алијансу и држава кандидат за чланство у NATO-у. Расмусен је похвалио континуиране напоре за придруживање Црне Горе NATO-у и Европској унији и честитао Црној Гори на спроведеним реформама.

Охрабрујем Црну Гору да настави да рјешава изазове које смо заједно идентификовали у Акционом плану за чланство – јачање владавине права, борба против корупције и организованог криминала, проналажење средстава за модернизацију оружаних снага и указивање јавности на важност евроатланских интеграција“, казао је генерални секретар NATO-а.

Он се захвалио Црној Гори за учешће у мисији ISAF у Авганистану.

Филип Вујановић је изразио спремност Црне Горе да настави са активностима у циљу што скоријег чланства у NATO-у. Он сматра да ће се Црна Гора из мjесеца у мjесец све више приближавати Алијанси.

“Наставићемо да будемо у мировним мисијама, посебно у Авганистану”, казао је Вујановић.

Црна Гора је сада у Акционом плану за чланство, који се сматра предворјем пуноправног чланства у Сjеверноатланској алијанси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана