Протести у Црној Гори:Хапшења, сузавац и каменице

Танјуг
Foto: Aнадолија

ПОДГОРИЦА - У Никшићу, Пљевљима, Беранама и Будви одржани су протести због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и свештеника Српске православне цркве (СПЦ), а полиција је у Никшићу и Пљевљима испалила сузавац и шок бомбе на грађане.

У инцидентима је приведено више особа.

Полиција тврди да је у нередима у Никшићу нападнута каменицама и другим предметима, да је више полицајаца повријеђено, да су у инцидентима оштећени службена возила и опрема и да је привела више грађана.

"Вијести" наводе да су у нередима на улицама Никшића повријеђена 22 полицајца и да је ријеч о лакшим повредама.

Током протеста у Пљевљима дошло је до сукоба између полиције и грађана, а на једном од снимака са протеста види се да више полицајаца са опремом за разбијање демонстрација удара пендрецима, рукама и ногама једног младића, пренијеле су "Вијести".

Један мушкарац ухапшен је синоћ у Подгорици јер је на возилу истакао заставу Србије на јавном мјесту, пренела је "Побједа".Како је наведено, Данило Ражнатовић (34) ухапшен је према члану 23 Закона о јавном реду и миру, а возило којим је управљао је иностраних регистарских таблица.

Велики број грађана Андријевице поново је синоћ блокирао пут Беране - Андријевица, на месту гдје је раније у току јучерашњег дана разбијена блокада.

Полиција је привела и новинара и дугогодишњег дописника београдских "Вецерњих новости" Велиша Кадића у Никшићу.

Он је рекао да је ухапшен у тренутку када је покушао да сними како два полицајца вуку једног момка, који је пружао отпор.

- Док је трајала та драма, један од униформисаних лица са кацигом ми је пришао и рекао "Ко ти је дао право да сликаш, ко си ти?". Иако сам ја имао акредитацију, нисам стигао да је покажем, јер су ме шчепали - рекао је Кадић.

Кадић је пуштен након захтјева никшићких новинара да се саслуша по хитном поступку и утврде разлози привођења.

Никшићки СвештеникМилош Цицмил тврди да је претучен и његов брат.

- Вечерас је у Никшићу мој малољетни рођени брат (16) од стране полиције „разваљен“ од батина јер је узвикивао да не да светиње. Прво је добро испрскан бибер-спрејом по очима у облаку сузавца приде, иако оштеЋеног вида и асматичар, а затим чизмама шутиран у главу и ударан пендреком - написао је свештеник на „Фејсбуку“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана