Приведено 70 учесника Прајда у Подгорици

Танјуг
Приведено 70 учесника Прајда у Подгорици

Подгорица - Црногорска полиција саопштила је да је привела још десет учесника у немирима поводом подгоричког Прајда, чиме је број ухапшених изгредника повећан на 70.

"У Центру безбједности у Подгорици, до сада је укупно приведено 70 особа. Осим тога идентификован је још један број лица за која се сумња да су изазвала инциденте или у њима учествовала и слиједи њихово приводјење," саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Додаје се да се основни државни тужилац у Подгорици, у односу на лица која су до сада приведена, изјаснио да нема елемената кривичног дјела које се гони по службеној дужности.

"Надлежни тужилац се изјаснио да у радњама и поступцима 17 приведених лица, међу којима су три малољетника, има елемената за покретање прекршајног поступка, због основане сумње да су починила прекршаје из Закона о јавном реду и миру", навела је црногорска полиција.

Управа полиције је саопштила да је у нередима током и након прве геј параде у Подгорици повређен 21 полицајац, од којих један теже.

Додаје се да су у сукобима са противницима Параде поноса оштећена 22 полицијска возила, као и 18 аутомобила у приватном власиштву.

Наводи се да је у немирима нанијета штета на осам пословних објеката и на једном стану, као и да је на више локација у Подгорици уништена градска имовина.

Из подгоричког Бироа за односе са јавношћу раније данас је саопштено да је штета на комуналним објектима у главном граду Црне Горе, током нереда који су се десили за вријеме и након геј параде, износи 20.700 евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана