Приведена два свештеника у Бијелом Пољу, на сјевер упућени специјалци

ГС
Приведена два свештеника у Бијелом Пољу, на сјевер упућени специјалци

ПОДГОРИЦА - Црногорска полиција наставила је и данас да приводи грађане који су протестовали због хапшења владике Јоаникија, а на информативни разговор јутрос су приведени и свештеници Дарко Пејић и Синиша Јанковић из Бијелог Поља, сазнају “Вечерње новости”.

Према незваничним информацијама овог листа, специјалне антитерористичке јединице стигле су Бијело Поље, Пљевља и Беране, а у Бијело Поље је хеликоптером допремљена и опрема за разбијање демонстрација.

“Све то упућује на закључак да режим у Подгорици неће мирно посматрати протесте грађана који су устали у одбрану СПЦ и њених великодостојника организујући протесте, који су кулминирали бруталном акцијом полиције у Никшићу и Пљевљима током које су претучени чак и жене и малолетници”, пишу “Новости”.

Епископу будимљанско-никшићком Јоаникију одређено је задржавање до 72 часа након саслушања у Основном државном тужилаштву у Никшићу због литије у том граду на којој се окупило више хиљада грађана у уторак, 12. маја, када СПЦ слави Светог Василија Острошког.

Притвор до 72 часа одређен је и седморици свештеника никшићког Саборног храма Светог Василија Острошког.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана