Приведен пензионисани официр ХВО-а Винко Жуљевић

Агенције
Приведен пензионисани официр ХВО-а Винко Жуљевић

Загреб - Загребачка полиција привела је десетак особа које се доводе у везу са организованим криминалном, међу којима је и пензионисани официр Хрватског вијећа одбране Винко Жуљевић, преносе агенције.

Жуљевићев адвокат Миленко Умичевић рекао је да је његов клијент одведен јуче на разговор у сједиште криминалистичке полиције, али да очекује да ће бити пуштен, будући да нема везе ни са каквим незаконитостима.

У полицији су потврдили да је неколико особа доведено на разговоре “због евентуалних корисних информација које би могли дати о околностима одређених кривичних дјела”, преносе хрватски медији.

Жуљевић је јавности постао познат током суђења за убиство Веселина Маринова, дугогодишњег телохранитеља команданта Кажњеничке бојне ХВО-а Младена Налетилића - Туте.

Суд је Жуљевића ослободио оптужби, закључивши да је у Маринова пуцао у самообрани, што је на на суђењу потврдио и његов кум Владо Рајић.

Рајић је у марту приведен са још двојицом због продаје података о криминалистичким истраживањима, односно цурења повјерљивих података.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана