Притвор Душку Шарићу мимо Устава

Танјуг
Притвор Душку Шарићу мимо Устава

Подгорица - Уставни суд Црне Горе саопштио је да су продужавањем притвора Душку Шарићу и Јовици Лончару повређена њихова права загарантована Уставом.

Како је појашњено из Уставног суда Црне Горе, Апелациони суд није образложио разлоге за задржавање Шарић и Лончара у притвору.

Душку Шарићу, брату одбјеглог нарко-боса Дарка Шарића, и Јовици Лончару суди се у црногорским судовима због оптужбе за прање новца.

Уставни суд Црне Горе је оцијенио да је Апелациони суд тиме што је, без детаљног образложења, рјешењима продужавао притвор оптуженима Шарићу и Лончару, повредио њихова права предвиђена Уставом Црне Горе и Европском конвенцијом за заштиту људских права и слобода.

Апелациони суд сада треба да донесе нову одлуку о томе да ли ће Шарића и Лончара пустити да се у даљем поступку бране са слободе, или ће наћи нове разлоге за њихово задржавање у притвору.

Бранилац Шарића и Лончара, адвокат Боривоје Ђукановић, казао је подгорички медијима да се сад може једино очекивати да судије Апелационог суда оптуженима укину притвор.

"Очекујем да ће Апелациони суд уважити правни ауторитет одлуке Уставног, а то значи да ће донети одлуку о укидању притвора", рекао је Ђукановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана