Пребројани гласови у Подгорици: ДПС слави

ГС
Пребројани гласови у Подгорици: ДПС слави

ПОДГОРИЦА – Демократска партија социјалиста (ДПС) освојила је 29,9 одсто, а коалиција Покрета Европа сад и Демократске Црне Горе 21,8 одсто гласова на локалним изборима у Подгорици, показују резултати Центра за демократску транзицију (ЦДТ) на основу обрађених 209 од 215 бирачких места.

Према подацима ЦДТ-а, коалиција За будућност Подгорице освојила је 20,2 одсто гласова, а листа „Јаков Милатовић – За бољу Подгорицу” 10,5 одсто, објавила је РТЦГ.

Изнад цензуса су још и Европски савез, Покрет Преокрет и Странка европског прогреса.

Цензус, према досадашњим резултатима, нису прешли Покрет напред, Подгоричка листа, Црногорска грађанска акција, Покрет подстанара, Црногорска европска партија и Бошњачка странка.

На ванредним изборима у Подгорици гласало је 56,4 одсто бирача, а учествовало је 13 листа.

Спаић: Има разлога за задовољство

Лидер Европе сад и премијер Милојко Спаић изјавио је да има разлога за задовољство након локалних избора, истичући да су, с обзиром на околности, постигли добар резултат.

Спаић је рекао да народ није желио ове изборе, као и да они, као политички субјект, нису хтјели ове изборе.

- Нису хтјели да чекају, јер су знали да ће се распасти кампања лажи када грађани приме октобарске зараде. Остварити овакав резултат, у немогућим околностима, када нисмо могли да докажемо све оно што смо обећали у кампањи 2023. године, мислим да је феноменално, рекао је Спајић.

Он је навео да је анти-владина коалиција покушала све, али да није успјела.

Ракчевић: Темељ и правац нове управе Главног града

Носилац листе „Јаков Милатовић – За бољу Подгорицу“ Лука Ракчевић саопштио је да ће та коалиција бити темељ и правац нове управе Главног града Подгорице.

- Поред тога, мислим да је јако важно указати на чињеницу да су партије које на државном нивоу имају двије трећине парламентарне већине у Подгорици потпуно делегитимисане, да су изгубиле свако повјерење грађана и да партије које чине двотрећинску већину на државном нивоу у Подгорици немају већину, казао је Ракчевић.

Захвалио се предсједнику државе Јакову Милатовићу и лидеру ГП УРА Дритану Абазовићу, као и свима који су били дио њихове листе.

Ракчевић је навео да та листа одређује политички правац Подгорице и Црне Горе у наредном периоду.

- И да ће Подгорица постати бољи, чистији и безбједнији град, додао је он.

Бечић: Биљежимо бољи резултат, ДПС нема шта да слави

Ако се буду поштовали демократски принципи и воља од 30. августа 2020. године, нови градоначелници биће Саша Мујовић и Владимир Јокић, а ДПС ће остати у опозицији, изјавио је лидер Демократа Алекса Бечић.

Он је истакао да је његова коалиција забиљежила одличан резултат.

- Видите да ћемо имати минимум 14 мандата упркос негативној кампањи. Ми смо направили раст, казао је Бечић.

Он је додао да су опозиционе партије забиљежиле исти резултат као на посљедњим изборима и да немају разлога за славље.

- Вечерас нема приче о личним картама и уласцима преко границе. Биће опозиција и у наредне четири године, поручио је Бечић.

Абдић: ДПС је убједљиво најјача политичка партија у Подгорици

Носилац листе ДПС-а на подгоричким изборима, Нермин Абдић, поручио је током вечерашњег обраћања да су партије опозиције убједљиво тријумфовале над партијама власти у Главном граду. Абдић је саопштио да је ДПС најјача политичка партија у Подгорици.

- Добри моји – е ово је добро. ДПС је убједљиво најјача политичка партија у Подгорици. На одржаним локалним изборима за управу Главног града ДПС је освојила 50 одсто гласова у односу на прву наредну листу и користим прилику да вам кажем да ће ДПС бити стожер будуће локалне управе, казао је Абдић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана