Полиција због кише није у Окучанима привела мушкарце у мајицама са натписом "За дом спремни!"

Срна
Полиција због кише није у Окучанима привела мушкарце у мајицама са натписом "За дом спремни!"

ЗАГРЕБ - Ниједан од двојице мушкараца који су на данашњем обиљежавању 25 година од акције "Бљесак" у Окучанима носили мајицу са усташким поздравом "За дом спремни!" нису ни ухапшени ни приведени, а обављен је само кратки разговор јер је падала киша, речено је порталу "Индекс" у Полицијској управи бродско-посавској, којој припадају Окучани.

Портал наводи да је један од двојице мушкараца у мајицама с усташким натписом предсједник Удружења специјалне полиције Зоран Марас.

- Не, нико није ухапшен ни приведен. Обављен је само кратки разговор јер је падала киша - рекли су из Полицијске управе бродско-посавске.

На питање новинара какве везе са привођењем има то што је падала киша, из полиције су одговорили: "Падала је јака киша и онда су се људи бунили зашто привођење па је само обављен разговор од двије три-минуте".

"Индекс" наводи да су разговарали са двије особе из бродско-посавске полиције - са службеником за информисање и са портпаролом.

Накнадно су из Полицијске управе бродско-посавске медијима објашњавали да су заправо два мушкарца у мајицама с натписом "За дом спремни!" позвана на кратки разговор у просторију полиције да не покисну на улици, иако су у разговору за "Индеx" дали одговор који сугерише нешто друго.

Портал наводи и да је полиција послала саопштење о обиљежавању годишњице операције "Бљесак" у којем ни једном ријечју не спомиње инцидент.

Предсједник Хрватске Зоран Милановић напустио је данас обиљежавање 25 година од акције "Бљесак" у Окучанима зато што је један од актера прославе показао мајицу на којој је усташки поздрав: "За дом спремни!".

- Ја у томе не желим учествовати. То је намјерна провокација и сматрам то гажењем жртава и сјећања на овај догађај. Убудуће, гдје год буде оваква ситуација, у томе нећу учествовати. Премијера и предсједника Сабора разумијем - они морају - рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана