Полиција осујетила протест новинара

Aгенције
Полиција осујетила протест новинара

Скопље - Кордони полиције осујетили су данас одржавање мирног протеста новинара у Скопљу за слободу колеге Томислава Кежаровског који је осуђен на четири и по године затвора због откривања идентиета заштићеног свједока у једном случају.

Новинари и грађани који су им се придружили успјели су да стигну само до цркве Светог Димитрија, односно до Каменог моста, на стотину метара од Музеја револуционарне борбе, јавили су скопски медији.

Кривични суд у Скопљу осудио је у понедјељак, 21. октобра, новинара дневног листа "Нова Македонија" Томислава Кежаровског на четири и по године затвора због откривања идентитета заштићеног свједока у случају убиства старца у велешком селу Орашје прије осам година.

Главни и одговорни уредник "Нове Македоније" Зоран Димитровски рекао је да су се новинари и грађани окупили како би протестовали против драконске казне коју је суд изрекао без елементарних доказа у поступку.

"Данас се суочавамо са невидљивим полицијским ескадроном. Сила која је беспотребно дошла да демонстрира силу, јер смо се ми окупили на мирном протесту и немамо намјеру да ломимо имовину и реметимо јавни ред", додао је он.

Новинари су на протесту били обучени у црно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана