Полиција легитмисала вјернике и затражила затварање Саборног храма у Подгорици

Срна
Полиција легитмисала вјернике и затражила затварање Саборног храма у Подгорици

ПОДГОРИЦА - Управа Саборног храма у Подгорици саопштила је да је полиција данас легитимисала грађане који су долазили у овај храм, гдје је претходно служена литургија без присуства вјерника, а потом затражила затварање богомоље.

Из Управе храма су навели да је послије богослужења црква отворена и да су вјерници један по један, улазили придржавајући се физичке дистанце и осталих препорука Института за јавно здравље.

“Неколико униформисаних полицајаца, без писменог налога, на вратима храма у простору које је власништво Митрополије црногорско-приморске легитимисали су родитеље са малом дјецом и друге грађане”, наводи се у саопштењу.

Након што су констатовали да вјерници придржавају мјера, из Управе храма наводе да су полицајци добили ново наређење, које им је усмено саопштено, да су за боравак у затвореном простору неопходне маске.

Када је и то испоштовану, кажу у Управи храма, онда је услиједила нова мјера - ношење рукавице, а потом је одлука била да се затвори богомоља јер, наводно, није била испоштована мјера физичке дистанце.

“Питамо домаћу и међународну јавност, по чијем наређењу данас забрањује вјерном народу да уђе на Храм и помоли се Богу у вријеме када није полицијски час и кад није забрањено кретање”, питају Управе Саборног храма у Подгорици.

Управа наводи како не може да се отме утиску да је ријеч о планском и континуираном притиску на Цркву и да власт злоупотребљава тренутну епидимеолошку ситуацију, под видом заштите здравља, те наставља обрачун са Српскком православном црквом у Црној Гори и вјерним народом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана