Поланчец пријевремено пуштен из затвора

Агенције
Поланчец пријевремено пуштен из затвора

Загреб - Бивши потпредсједник хрватске Владе Дамир Поланчец пријевремено је данас пуштен из затвора у Туропољу, гдје је издржавао десетомјесечну казну, јер је вуковарском адвокату из државног буџета платио пола милиона куна за непотребну стручну студију, преносе агенције.

Поланчец је по изласку из затвора рекао новинарима да није са намјером починио кривично дјело за које је осуђен.

- Ако сам икоме свјесно прибавио имовинску корист дај Боже да ми испала оба ока и осушиле се обје руке - поручио је Поланчец.

Његов адвокат Анто Нобило раније је потврдио да Поланчец на пријевремени отпуст излази одлуком затворског управника, који му је казну смањио за 40 дана.

Загребачки Жупанијски суд у октобру 2010. године неправоснажно је осудио Поланчеца на 15 мјесеци затвора због исплате пола милиона куна за непотребну стручну студију, али му је Врховни суд смањио казну за пет мјесеци.

Као олакшавајућу околност суд је узео мотив због којег је Поланчец прекршио закон, а то је “покушај рјешавања статуса радника вуковарског “Борова” српске националности”.

Осим у том случају, Поланчец је правоснажно осуђен у случају “рефлектори” у којему је, након нагодбе с УСКОК-ом, добио једногодишњу затворску казну, условно на четири године.

Против бившег потпредсједника Владе води се поступак и у случају “Спајс”“, гдје је са бившим челницима “Подравке” и њиховим пословним партнерима оптужен да је ту компанију оштетио за више од 400 милиона куна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана