Подгорица добила Булевар Срђана Aлексића

Агенције
Подгорица добила Булевар Срђана Aлексића

Подгорица - Подгорица је данас добила Булевар Срђана Алексића, који је 1993. године убијен у Требињу када је бранио друга муслиманске вјероисповијести, преносе агенције.

Булевар се налази преко пута Спомен-парка Побрежје.

Градоначелник Подгорице Миомир Мугоша рекао је да ће Подгорица отварањем булевара чувати сјећање на Срђана Алексића, који је штитећи младића друге вјере и нације показао по којим принципима треба да се живи.

Мугоша је навео да ће Алексић због своје храбрости заувијек живјети и подсјетио да је црногорски главни град подржао иницијативу форума Бошњака и Муслимана у Црној Гори, да једна улица добије име по њему.

Он је навео да је Алексић примјер да се у вихору рата, када се најчашће губе људске особине, може бити човјек, “а то значи бити спреман да се интереси другог ставе испред сопствених, чак и по цијену да се изгуби живот”.

- Срђан је најљепши изданак не само свог родног града, већ и шире. Био је глумац аматер, нада Југославије у пливању, и у трагичном тренутку за све народе са ових простора показао по којим принципима треба да живимо - истакао је Мугоша.

Срђанов отац Раде Алексић рекао је да народ Црне Горе отварањем улице са именом његовог сина показао да је спреман да живи са браћом, пријатељима и да човјека мјери на основу доброте, љубави, сарадње и пажње.

Цвијеће на Спомен-парк данас су положили и црногорски министри Душко Марковић, Суад Нумановић, Сања Влаховић, Рашко Коњевић, представници парламентарних партија, Форума Бошњака, као и стране дипломате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана