Перковић пуштен због добрих веза

Aгенције
Перковић пуштен због добрих веза

Загреб - Некадашњи функционер југословенске, а потом хрватске тајне службе Јосип Перковић тема је и њемачких медија, а дио њих његово хапшење по европској потјерници, а одмах затим и ослобађање из истражног притвора, тумаче "добрим везама" са структурама у Хрватској.

Перковић је ухапшен 1. јануара на основу налога за хапшење Њемачке, која га потражује због сумње да је учествовао у убиству хрватског политичког емигранта Стјепана Ђурековића, 1983. године недалеко од Минхена.

Два дана касније Перковић је пуштен по жалби његовог адвоката Анте Нобила и одлуку о евентуалном изручењу Њемачкој сачекаће на слободи под посебним мјерама опреза.

Перковићев син Саша је савјетник за безбједност хрватског предсједника Иве Јосиповића.

- Само неколико дана је Јосип Перковић био затворен. Тај бивши обавјештајац, за којим је расписана међународна потјерница, послије хапшења у Загребу на Нову годину, поново је на слободи - пише "Шпигл", а преноси радио "Дојче веле".

"Потсдамер ноје нахрихтен" истиче да због случаја Перковић њемачко-хрватски односи, који су се пред улазак Хрватске у ЕУ видно охладили, поново иду на провјеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана