Пападопулос: Косово и Метохија српско још од Средњег вијека

Срна
Пападопулос: Косово и Метохија српско још од Средњег вијека

БЕОГРАД - Британски новинар Маркус Пападопулос поручио је да је самопроглашено Косово још од средњег вијека било српско, наводећи да је Косово о којем се прича данас илегално направљен ентитет, протекторат НАТО-а који је у посљедњих 20 година постао легло организованог криминала, прије свега трговине дрогом, оружјем и људима.

“Највеће светске организације за борбу против криминала, укључујући и Интерпол боре се са овом чињеницом, а познато је да је такозвана република Косово - република хероина”, рекао је Пападопулос за “Скај Њуз”.

Он је навео да је када се прича о Косову неопходно прво сагледати историјске димензије проблема.

“Историјско име Косова је Косово и Метохија. Косово и Метохија је још од средњег века српска покрајина, а Метохија значи земља цркве. Тамо су српске цркве и манастири стари више од 1.000 година и то је веома важно место за хришћанство уопште, не само православље”, рекао је Пападопулос за “Скај Њуз”.

Он је истакао да Срби никада неће опростити америчком естаблишменту дивљачко тромјесечно бомбардовање извршено 1999. године, преносе “Вечерње новости”.

“Американци су подржали званично распуштену, али незванично оперативну ОВК, окосницу организованог криминала која је провинцију претворила у уточиште за трговину дрогом и људима”, рекао је Пападопулос.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана