Пахор: Тајкуни опустошили Словенију

Aгенције
Пахор: Тајкуни опустошили Словенију

Љубљана - Предсједник Словеније Борут Пахор изјавио је да су тајкуни опустошили ту земљу, али да је она данас на путу изласка из кризе.

"Тајкуни су опустошили не само финансијске ресурсе, уништили су и наду и повјерење. Процес приватизације омогућио је онима који су водили предузећа да размишљају о томе како да постану њихови власници, умјесто да брину о радницима. Требало је доћи до те кризе како бисмо све разоткрили и тајкуне процесуирали", навео је Пахор.

Пахор је истакао да је наклоњен приватизацији фирми у државном власништву, истакавши важност доласка страних улагача који у Словенији виде свој стратешки интерес, а не само пречицу за спекулативне радње, јављају хрватски медији.

Словеначки предсједник осврнуо се и на скорашњи улазак Хрватске у ЕУ, као и евентуалан улазак у еврозону који ће значити поскупљења која се не могу избјећи.

"Не смијете мислити да нећете имати проблема. Улазак у еврозону привремено ће задати ударац стандарду грађана", рекао је Пахор.

Он је нагласио да већина колега у ЕУ није вјеровала да ће Хрватска ући у Унију ове године, већ да су мислили да ће сви услови бити испуњени тек 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана