Опозиција позива Беришу да призна пораз

Агенције
Опозиција позива Беришу да призна пораз

Тирана - Албански опозициони социјалисти апеловали су на премијера Салија Беришу да призна пораз, након што је коалиција предвођена Социјалистичком партијом Едија Раме остварила вођство на парламентарним изборима одржаним у недјељу, преносе агенције.

Централна изборна комисија саопштила је да на основу 42 одсто пребројаних гласова Социјалистичка партија Едија Раме освојила 84 од 140 мјеста у парламенту, док су демократе Салија Берише освојиле 56 мјеста.

И Рама и Бериша прогласили су побједу након затварања биралишта.

Према подацима Централне изборне комисије, одзив бирача био је 53 одсто од око 3,3 милиона лица са правом гласа, а званични резултати не очекују се прије сутра, јавља Ројтерс.

У међувремену, ЕУ осудила је насиље које се догодило јуче на једном бирачком мјесту када је убијен 49-годишњи Ђон Ђони након размјене ватре са кандидатом владајуће Демократске партије, такође 49-годишњим Милом Фуфијем..

- Насиље није прихватљиво и не може се толерисати - рекао је Еторе Секви, амбасадор ЕУ у Тирани.

Бериша и Рама изразили су наду да ће Албанија постати чланица ЕУ, а јучерашњи избори виде се као тест да ли ова земља може да проведе поштене и безбједне изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана