Објављен снимак напада на два српска младића у Вуковару VIDEO

Срна
Објављен снимак напада на два српска младића у Вуковару VIDEO

ВУКОВАР - Видео-снимак напада на два младића српске националности у Вуковару 14. маја у којем је један задобио лакше повреде, објављен је данас, а полиција је због тога привела више особа.

На снимку се види како у по дана више лица обучених у црно трче и нападају двојицу мушкараца на паркингу.

Полиција је због напада привела више особа и пронашла комби загребачких регистрацијских ознака којим су, како се сумња, те особе дошле у Вуковар, пише “Вечерњи лист”.

Предсједник СДСС-а Милорад Пуповац рекао је да је ово један од најдрастичнијих јер је ријеч о нападу у којем су учествовали локални навијачи и они који су дошли из других крајева Хрватске.

Он је додао да ово траје дуго, посебно у протеклих годину двије дана, те подсјетио да су само у 2019. била три пријављена напада за које зна полиција и за које дјелимично зна и јавност.

“Али, било је још напада које родитељи због страха за дјецу и себе нису пријављивали полицији, али јесу нашим институцијама српске заједнице у Вуковару и у Загребу”, рекао је Пуповац.

Пуповац је навео да се чују неки представници политичких странака који поручују од тога како Вуковаром шећу некажњени злочинци, па онда млади људи сами траже ко су они, па до тога да се нападају представници српске заједнице и њихове институције и на томе граде политичку подршку у Хрватској.

Срђан Колар, вуковарски вијећник СДСС-а, рекао је да је младић, који је повријеђен, прије неколико мјесеци већ био мета напада навијачке групе БББ испред вуковарског кафића.

Он је навео да су навијачи из Загреба, чији је комби пронађен, дошли тај дан у Вуковар, наводно, због спровода једног ратног ветерана, те да су били у друштву навијача из Вуковара који су очигледно препознали те момке.

“Истрага ће утврдити што се догодило, али по ономе што знамо више особа је извршило напад. Старији је успио побјећи, млађи није”, додао је Колар.

Младићи српске националности од 24 и 29 година нападнути су у четвртак у центру Вуковара. На њих је насрнуло више особа, а у исто вријеме у ресторан Морнар ушла су двојица мушкараца поздрављајући са “За дом спремни”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана