Несрећа у којоје је страдала Долорес слична оној у којој је страдао Тоше Проески

Aгенције
Несрећа у којоје је страдала Долорес слична оној у којој је страдао Тоше Проески

Загреб - У посљедњих седам година на тој дионици догодиле су се 2293 несреће у којима је погинуло 54 људи

Глумица Долорес Ламбаша (32) која је прије два дана преминула од посљедица саобраћајне несреће,у петак ће бити сахрањена у родном Шибенику на градском гробљу Квањ у 16 сати. Осим породице и родбине, сахрани ће присуствовати бројне Долоресине колеге.

Глумица је, неколико часова прије смрти имала удес на аутопуту А3, код Велике Копанице, а била је у аутомобилу са колегом Стојаном Матавуљем. Теренац "Нисан" којим је управљао 52-годишњи глумац налетио је на "поло" и оба аутомобила су завршила на крову. За разлику од Долорес, Матавуљ је прошао са лакшим повредама, али ће због изазивања саобраћајне несреће у којој је страдала Ламбаша, бити кривично гоњен.

Овај удес десио се на истој дионици ауто-пута на којем је 16. октобра 2007. страдала македонска звијезда Тоше Просеки. Само шездесетак метара од мјеста гдје се у сриједу ујутру десила несрећа, прије шест година теренац VW Touareg сударио се с камионом италијанских регистрација, забио се у заштитну ограду и слетио с цесте у јарак. Чак је и вријеме удеса слично, Тоше је погинуо у 6.20, а саобраћајна несрећа због које је живот изгубила Долорес десила се у 6.30.

Иначе, према наводима хрватских медија, локално становништво сматра тај дио аутопута уклетим и за честе удесе криви подземне воде и мрачне силе. Наводно се баш на том дијелу пута возачи жале на халуцинације и необјашњиве појаве.

У посљедњих седам година на тој дионици догодиле су се 2293 несреће у којима је погинуло 54 људи, док је њих 180 озбиљно повријеђено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана