На плаже у Црној Гори од 18. маја уз поштовање дистанце?

Танјуг
На плаже у Црној Гори од 18. маја уз поштовање дистанце?

ПОДГОРИЦА - Купалишта у Црној Гори могла би бити отворена 18. маја, а “Морско добро”, у сарадњи са Институтом за јавно здравље (ИЈЗ), припремиће сет мјера како би гостима била омогућена здравствена безбедност.

 Директор “Морског добра” Предраг Јелушић истакао је за подгоричке “Вијести” да је за закупце плажа и угоститељских објеката припремљен и сет олакшица - умањење закупнина и плаћање у 12 рата.

Купалишна сезона годинама је званично почињала 1. маја, а Јелушић каже да процјене кажу да ће због пандемије корона вируса почети 18. маја.

“Ако овај рок буиде потврђен, реална очекивања су да плаже најкасније до 1. јуна буду у пуној функцији”, рекао је Јелушић.

Он је најавио сет мјера за организацију купалишта.

“Те мјере подразумеваће организацију плажног простора на начин да се омогући и видљиво обиљежи адекватна дистанца између купача, ограничавање броја истовремених купача у односу на капацитет плажног простора, мјере одржавања чистоће и хигијене на купалиштима, мјере које се односе на угоститељске и друге услуге, мјере које се односе на организацију забавних, рекреативних и спортских активности на купалиштима”, навео је Јелушић.

Квалитет морске воде испитиваће се током јула и августа сваких десет дана, односно сваких петнаест током јуна и септембра, најавио је Јелушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана