МУП наредио свештенику СПЦ да напусти Црну Гору

Агенције
МУП наредио свештенику СПЦ да напусти Црну Гору

Подгорица - МУП Црне Горе донио је рјешење да свештеник Митрополије црногорско-приморске Александар Папић, који је на служби у Херцег Новом од 2003. године, одмах напусти територију те државе, јер, како су образложили, његов боравак представља пријетњу за безбједност Црне Горе, преносе агенције.

На одлуку МУП-а, парох Папић је поднио жалбу Управном суду Црне Горе, који је наложио да се рјешење о протјеривању стопира до окончања судског поступка покренутог пред надлежним институцијама.

- Већ више од годину траје моја борба са МУП-ом Црне Горе и на крају су донијели одлуку да ме протјерају. МУП се у одлуци позива на рјешење Агенције за националну безбједност да сам опасан по безбједност Црне Горе и да немам шта да тражим на овој територији - казао је Папић.

Он је рекао да његова права нису испоштована, јер га нико није контактирао, нити узео изјаву у вези с тим тврдњама АНБ-а.

- У међувремену сам узео личну карту за странце и на основу ње добио стални боравак у Херцег Новом. Међутим, двије недјеље касније, без мог саслушања, у МУП-у су преписали претходно рјешење, одузели ми личну карту за странце и наредили да напустим Црну Гору, у коју, према рјешењу МУП-а, не могу ући у наредних шест мјесеци - навео је Папић.

Како је додао, очекује од надлежних државних органа да му саопште шта је учинио па је, према оцјени АНБ, постао пријетња за безбједност Црне Горе.

МУП Црне Горе недавно је, по четврти пут, донио рјешење којим се подгоричком протојереју Велибору Џомићу одбија захтјев за привремени боравак у Црној Гори, такође се позивајући на мишљење АНБ, којим је свештеник СПЦ оквалификован да, наводно, угрожава националну безбједност државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана