Мјесец дана затвора за бившег шефа полиције у Госпићу

Танјуг
Мјесец дана затвора за бившег шефа полиције у Госпићу

Госпић - Истражни судија жупанијског суда у Госпићу одредио је мјесец дана затвора за бившег шефа полиције личко-сењске жупаније Жељка Јурковића против кога се, као и против још двоје припадника полиције, води истрага због злоупотребе положаја и овлашћења.

Основано се сумња да је првоосумњичени Јурковић, као шеф полицијске управе, од априла 2005. до августа 2012, неистинито приказивао да је обављао прековремени рад, па му је тако неосновано обрачунато скоро 2.400 сати.

Јурковић је од 4. августа 2004. до 6. априла 2012, тражио да му се купују бонови за мобилне телефоне, иако је располагао службеним мобилним телефоном, па је због реализације наведеног, од остало двоје осумњичених, своје секретарице и шефа Службе заједничких и управних послова, захтијевао да задужују наведене бонове, што су они и чинили, саопштава Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминала.

Јурковић је због наведених незаконитих радњи стекао имовинска корист од 680.870 куне (91.025 евра), док је буџет Хрватске оштећен за износ од најмање 743.993 куне (99.464 евра).

С обзиром на то да се у медијима писало да је Јурковић кум бившем министру здравља Дарку Милиновићу, сам Милиновић негирао је тврдње, истичући да је Јурковић био “само” кум на крштењу његовој ћерки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана