Министар туризма одбацио оптужбе

Танјуг
Министар туризма одбацио оптужбе

Подгорица - Министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић одбацио је” наводе да је приликом запошљавања било фаворизавања чланова владајуће ДПС.

Афером “Снимак” назван је случај објављивања аудио снимака са сједница органа ДПС на којима је говорено о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно запошљавању по партијској припадности уочи прошлогодишњих парламентарних избора.

Гвозденовић, који је у периоду на који се односи афера “Снимак” био политички директор Демократске партије социјалиста, казао је да није било никакве партијске дискриминације приликом запошљавања.

- Као директор ДПС-а био сам задужен да организујем рад партије, а нама је било значајно да све што радимо - радимо у складу са законским рјешењима. Да се запошљавају сви грађани и да се све ради у складу са законом, навео је он. Гвозденовић је истакао да, након што су расписани парламентарни избори, није било новог запошљавања у јавним предузећима.

Он је додао да се, као политички директор ДПС-а, никада није мијешао у политику запошљавања у предузећима у којима је држава већински власник.

Гвозденовић је казао да не види ништа спорно што је на сједницама ДПС-а говорио о питању неважећих гласачких листића. Свака озбиљна партија се бави анализом неважећих листића, односно њиховог броја, навео је он. Гвозденовић је додао да се није бавио тиме како је афера “Снимак” доспјела у јавност.

- Нисам се бавио тиме како су снимци доспјели у јавност и то није био предмет нашег интересовања, јер се на снимцима види како ради једна организована партија, казао је он.

Скупштина Црне Горе раније је формирала Анкетни одбор за расвјетљавање афере “Снимак”, а током парламентарне истраге биће саслушано 15 државних и функционера ДПС-а, међу којима и црногорски премијер Мило Ђукановић.

Анкетни одбор до сада је саслушао више функционере ДПС-а, а сви они су негирали наводе да је било приликом запошљавања било фаворизавања чланова те партије.

Одлуком о формирању Анкетног одбора предвиђено да на челу тог тијела буде представник опозиције, односно Коча Павловић из Демократског фронта. Према одлуци о формирању, Анкетни одбор треба да до краја јула заврши парламентарну истрагу о афери “Снимак”.

Замјеник врховног државног тужиоца Црне Горе Веселин Вучковић саопштио је раније да је покренут и истражни поступак у вези са афером “Снимак”, додајући да испитивање тог случаја неће трајати у недоглед.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана