Милановић поручује Њемачкој: Нећемо вас ништа коштати

Taнјуг
Милановић поручује Њемачкој: Нећемо вас ништа коштати

Загреб - Хрватски премијер Зоран Милановић отклонио је, у изјави за њемачки лист Фокус, страхове пореских обвезника да ће улазак Хрватске у Европску унију Њемачку скупо коштати.

- Нећемо вас ништа коштати. Чак и ако доживимо колапс, што сигурно нећемо, то ће бити наш проблем, а не њемачких пореских обвезника, поручио је Милановић.

Прије мјесец дана, подсјећа агенција Хина, њемачки дневник Билд објавио је чланак у којем је запитао да ли ће Хрватска због стања своје економије постати "сљедеће гробље милијарди њемачких пореских обвезника".

- Хрватска сигурно није врт ружа, али дефинитивно није ни Грчка,рекао је предсједник хрватске владе, додавши да ће проћи још неко вријеме прије него што се Хрватска придружи еврозони, па ионако неће бити у могућим финансијским пакетима спасавања.

- Због тога сви могу да буду мирни, навео је Милановић и подсјетио да је Хрватска већ изградила своје аутопутеве без њемачког новца, за разлику од Словачке или Пољске које су се за то морале ослонити на европске фондове за регионални развој.

Хрватски премијер нагласио је и да Њемци не морају да страхују од прилива хрватских радника у Њемачку, додавши да су прелазна ограничења нискоквалификованим хрватским радницима за њемачко тржиште рада непотребна.

Њемачка канцеларка Ангела Меркел доћи ће у Загреб 30. јуна на прославу хрватског уласка у Европску унију.

- То нам пуно значи, поручио је премијер државе која 1. јула постаје 28. чаница Европске уније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана