Милановић одбио расправу са вуковарским штабом

Aгенције
Милановић одбио расправу са вуковарским штабом

Загреб - Предсједник хрватске Владе Зоран Милановић не може да учествује на јавној расправи коју у Загребу 24. октобра организује такозвани штаб за одбрану хрватског Вуковара, јер се тада одржава сједница Европског савјета у Бриселу, саопштено је из Владе.


"Према распореду 24. и 25. октобра одржава се сједница Европског савјета, па предсједник Владе није у могућности да учествује на јавној расправи коју организује Штаб у четвртак у Европском дому", наводи се у саопштењу.

Штаб је саопштио јуче да ће разговори с Владом бити настављени 24. октобра у Загребу у проширеном саставу делегација, те да се очекује и присуство предсједника државе, јављају хрватски медији.

Премијеру Милановићу упућен је позив да се, ако је могуће, и прије 24. октобра још једном састану ради разговора о захтјевима "Штаба".

Међутим, из Владе јуче поподне навели су да је нетачна информација да ће сљедећи састанак Милановића и представника штаба бити одржан 24. октобра у Загребу.

Након разговора у четвртак  у Вуковару Милановића са 17 чланова такозваног штаба за одбрану Вуковара договорено је повлачење полицијских снага које су чувале двојезичне плоче на неколико државних установа, као и уклањање заштитних ограда око плоча, те наставак разговора чиме је испуњен дио захтјева штаба.

Милановић је рекао да плоче остају на својим мјестима, а да ће се према њима свако односити на властиту одговорност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана