Меркелова не долази у Загреб

Агенције
Меркелова не долази у Загреб

Загреб - Њемачки канцелар Ангела Меркел отказала је долазак на свечаност уласка Хрватске у Европску унију. Сабор због тога прекинуо засједање.

Док хрватски медији јављају да је разлог отказивања усвајање закона којим би се спријечило изручење Јосипа Перковића властима у Њемачкој, из Берлина је саопштено да Меркелова "нема времена" да присуствује свечаности.

Агенцији Хина представник Канцеларије за односе с јавношћу њемачке владе рекао је да њемачки канцелар Ангела Меркел неће присуствовати свечаној прослави приступања Хрватске Европској унији у Загребу овог викенда због недостатка времена.

По његовим ријечима, Меркел је отказала планирани долазак на прославу због недостатка времена, а Њемачку ће на свечаности 30. јуна представљати државни министар у Министарству спољних послова Михаел Линк.

Како преноси ова агенција, хрватска влада још није коментарисала ову вијест.

Меркелова је отказала посјету Загребу у протекла 24 часа, сазнаје хрватски портал “Дневник” из владиних извора.

Pретпоставља се да је недолазак Меркелове порука званичном Загребу због закона којим би се европски налог за хапшење ограничио на период од 2002. године.

Тиме је избјегнута могућност изручења Јосипа Перковића, против кога се у Њемачкој води процес због убиства хрватских дисидената током комунизма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана