Медојевић: Православни народ спреман да брани коријене

Срна
Медојевић: Православни народ спреман да брани коријене

ПОДГОРИЦА - Предсједник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић рекао је данас да је тренутно највећа светиња здравље грађана, које је позвао да не дозволе да то неко угрози и да се њихова вјерска осјећања злоупотребљавају.

“Они који шаљу запаљиве поруке чине зло и себи и друштву”, рекао је Брајовић на сједници Скупштине Црне Горе, која је настављена након Колегијума, на којем је договорено да дио данашњег засједања буде посвећен актуелној ситуацији.

Посланик Демократског фронта /ДФ/ Небојша Медојевић навео је да је Скупштина мјесто гдје би требали да се артикулишу општи и заједнички интереси у Црној Гори.

“Нажалост, Црна Гора је у ситуацији да су ствари измакле контроли и да одређени центри моћи тешко злоупотребљавају људска права и злоупотребљавају силу. То није добро ни за кога”, поручио је Медојевић.

Он је упитао шта је требало полицији у Пљевљима и Никшићу да “туче народ”, наводећи да је члан Покрета за промјене Огњен Мијатовић брутално претучен без повода.

Медојевић сматра да постоје два пута из актуелне ситуације. “Постоји пут оружаних сукоба и пут политичких промјена. Нема трећег пута”, рекао је Медојевић и додао да је православни народ Црне Горе спреман да брани своје коријене.

Потпредсједник Скупштине и посланик ДПС-а Бранимир Гвозденовић рекао је да ДФ не дозвољава да се у Скупштини разговара на озбиљан начин.

Он је оцијенио да је држава направила чудо и заштитила здравље свих грађана.

“Ви желите да не поштујете законе, а не водите рачуна о здрављу грађана. Немојте због политике да доводите у питање здравље грађана и здравствени систем”, поручио је Гвозденовић.

Посланик ДФ-а Андрија Мандић позвао је Брајовића да са функције коју обавља помогне да се ријеши проблем у Црној Гори.

Он је рекао да је ДФ имао обавезу према Српској православној цркви и митрополиту, те да не позива грађане на улице, али исто тако, како је навео, има разумијевања за грађане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана