Матић тражи премештање Марића у Хрватску

Танјуг
Матић тражи премештање Марића у Хрватску

Загреб - Хтватски Министар бранитеља Предраг Матић најавио да ће од Београда тражити премјештање у Хрватску ветерана Вељка Марића који у Србији служи казну за ратни злочин.

Матић је, како су пренијели хрватски медији, рекао да о томе жели да разговара са предсједником Србије Томиславом Николићем, првим потпредсједником владе Александром Вучићем и министром правосуђа Николом Селаковићем да Марићу омогуће премјештање у Хрватску, како би остатак досуђене казне одслужио у Хрватској.

"Ми смо до сада свим припадницима српске националне мањине осуђенима у Хрватској омогућили, ако су то тражили, да казну затвора одслуже у Србији, па не видим разлог да и Вељко Марић не би могао своју казну затвора служити у Хрватској. Ако треба ја ћу га особно када буде потребно сваки пут водити у Београд да се јави тамошњим правосудним органима", рекао је Матић у Сотину код вуковара гдје је присуствовао сахрани 11 особа страдалих у протеклом рату.

Вељко Марић осуђен је пред судом у Београду на 12 година затвора због убиства Петра Слијепчевића у Грубишном Пољу 1991. године. Ухапшен је 2010. године на граници Србије и Бугарске. Он је децембра прошле године апеловао на власт у Хрватској за помоћ незадовољан висином казне на коју је осуђен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана