Лукшић негирао да је вршио злоупотребе

Aгенције
Лукшић негирао да је вршио злоупотребе

Подгорица - Бивши црногорски премијер и актуелни шеф дипломатије Игор Лукшић рекао је да никада не би одобрио дискриминацију нити злоупотребу државних ресурса.

Лукшић је саслушан пред Анкетним одбором за прикупљање информација и чињеница о афери "Снимак", која се односни на објављивање аудио снимака са сједница органа ДПС-а на којима је разговарано о употреби државних ресурса у страначке сврхе, односно запошљавању по партијској припадности.

Он је навео да је као премијер водио отворену политику и да никога није дискриминисао.

"Људи су препознали ту политику и подржали нас на изборима", рекао је Лукшић.

Он је додао да је Влада Црне Горе годинама спроводила пројекат стручног усавршавања, кроз који су сви грађани имали право на приправнички стаж.

"Једини услов за пролаз била је просјечна оцјена. Нисмо никога питали за партијску припадност. Немојте да користите нечију изјаву, јер она не значи да је Влада имала обавезу да ради неке ствари", рекао је Лукшић.

Он је навео да рад Анкетног одбора сматра јачањем улоге парламента и додао да очекује да ће парламентарна истрага показати да је Црна Гора земља која са разлогом води преговоре са ЕУ.

Лукшић је избјегао да одговори на питање посланика Позитивне Азре Јасавић због чега су уочи избора суме за социјална давања повећане четири пута у односу на претходне мјесеце, наводећи само да је Влада увијек водила добру социјалну политику.

"Давања су повећана драстично, а нисмо имали никакву елементарну непогоду. Зашто никога нисте питали због чега се одједном троши толики новац или се забринули због тако лошег социјалног стања грађана", питала је Јасавић.

Обрад Мишо Станишић из ДПС-а оптужио је опозицију да, уз помоћ афере "Снимак", покушава да успори европски пут Црне Горе.

Одговарајући на питање Страхиње Булајића из Демократског фронта да ли би спријечио злоупотребе када би могао да врати вријеме, Лукшић је рекао да би се успротивио у страначким органима када би осјетио да дискриминација постаје дио изборног програма.

"То није доминирало и далеко од тога да је ушло у закључке који обавезују Владу. Није моје да водим васпитну политику и опомињем некога, моје је било да водим Владу", поручио је Лукшић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана