Кривокапић на челу ПС ОЕБС-а?

Вијести
Кривокапић на челу ПС ОЕБС-а?

Подгорица - Шеф црногорског парламента Ранко Кривокапић кандидат је за предсједника Парламентарне скупштине ОЕБС-а, сазнају подгоричке “Вијести”.

О предсједнику Парламентарне скупштине ОЕБС-а гласаће се сутра на годишњем засједању ове међународне организације које се одржава у Истамбулу.

Уколико би био изабран за предсједника Парламентарне скупштине ОЕБС-а, Кривокапићу би припала највећа међународна функција на коју је, од увођења вишестраначја, изабран неки црногорски политичар.

За сада Кривокапић има једног противкандидата - шефа шведске делегације при Парламентарсној скупштини ОЕБС-а Кента Харсдета кога подржава Нордијски савјет, односно Данска, Исланд, Норвешка, Финска и Шведска.

Кривокапић, према информацијама “Вијести”, има подршку неколико бивших предсједника Парламентарне скупштине ОЕБС-а, на чији приједлог је и прихватио иницијативу да као шеф црногорског парламента и дугогодишњи члан делегације Парламентарне скупштине ОЕБС-а преузме вођење овог тијела.

Кривокапић је добио потписе подршке из око 40 држава од укупно 57 чланица ОЕБС-а.

Да би био изабран за предсједника Парламенстарне скупштине ОЕБС-а, потребно је да већина од 323 члана овог тијела гласа за њега.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана