Kоторски клан требао преузети кокаин са брода Aреса

Тањуг
Kоторски клан требао преузети кокаин са брода Aреса

ПОДГОРИЦА - Више од пет тона кокаина са брода Ареса, које је заплијенила холандска полиција, требало је да буде допремљено у Солун, гдје је било планирано да га преузму припадници которског клана.

Према писању поодгоричког Дана, полиција још није утврдила којем од два которска клана припадају особе које су биле задужене да преузму дрогу у Грчкој и наводи се да се та пошиљка повезује и са убиством вођа шкаљараца Игора Дедовића и Стевана Стаматовића у Атини, пише портал ЦдМ.

Стране безбједносне службе дошле су до оперативних сазнања да је у шверцу кокаина учествовало још црногорских држављана, али и држављана Србије и БиХ, након чега је реализована велика међународна полицијска акција у којој је на броду Ареса заплијењено више од пет тона кокаина.

Брод Ареса је лоциран и праћен цјелом рутом пловидбе дуж Јужне Америке, са посебним мјерама надзора при сваком уласку у луке и изласку из њих.

Након добијања оперативног податка да је кокаин убачен на Аресу, Морнарица Краљевине Холандије је у Аруби пресрела брод и започела детаљан претрес, након чега су ухапшени и црногорски држављани који су били чланови посаде.

Брод Ареса је пловио под заставом Камеруна, а како пишу шпански медији, тај брод је почетком фебруара испловио из Суринама, а потом је долазио у луку Гуаранао у Венецуели, после чега се упутио ка солунској луци.

Полиција је брод са кокаином пресрела у међународним водама, а током акције је ухапшено седам особа, међу којима је био и капетан брода.

Полиција је прво пронашла тону кокаина, а даљом претрагом још четири тоне, као и 50.000 таблета екстазија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана