Како је обична домаћица подигла 1,8 милиона евра са рачуна фирме

Г.С.
Foto: Илустрација

ВЕЛИКА ГОРИЦА - Жупанијско државно тужилаштво у Великој Горици подигло је оптужницу против 34-годишње домаћице из Загреба коју се повезује са злоупотребом тешком више од 1,8 милиона евра.

Тужитељство тврди да је управо тај износ ова 34-годишњакиња, иначе мајка троје дјеце, без завршене школе, подигла новац с рачуна компаније Сандра рециклажа која се бавила откупом отпадног метала.

Према оптужници, од средине децембра 2017. до јуна 2018, дакле у свега шест мјесеци оптужена домаћица исплатила је себи 13.729.880 куна односно 1.822.286 евра. Приказала је то као позајмице, но новац никада није вратила.

У својој одбрани она је покушала све свалити свог партнера који је, како је тврдила, био стварни власник компаније Сандра рециклажа, преноси Н1.

„Ја сам директорица била само фиктивно. Он ме увјерио да је с пословањем све у реду. Управо је он договарао све послове и водио рачуне, а ја сам само подизала новац и предавала га њему. Нисам знала да радим било што незаконито, а ја сам му вјеровала јер смо били у вези”, изјавила је.

Међутим, већина свједока описала је како је контактирала управо с њом, иако су неки свједочили и да су договарали послове с њеним мужем. Потврдили су да су од твртке Сандра рециклажа куповали отпадни метал.

Вјештак који је анализирао промет по рачунима компаније оптужене домаћице утврдио је да је као позајмицу узела укупно 13.733.270 куна, а током 2018. је у два наврата вратила 3.390 куна. Дакле, 13.729.880 куна није вратила фирми, нити их је искористила за пословне сврхе.

За кривично дјело које јој је стављено на терети закон прописује од једне до десет година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана