Јутарњи: Гдје је нестао 41 путник са короналета Загреб-Франкфурт

Танјуг
Јутарњи: Гдје је нестао 41 путник са короналета Загреб-Франкфурт

ЗАГРЕБ - Мистерија лета ОУ411: Гдје је нестао 41 путник с корона лета Загреб-Франкфурт, поставља питање загребачки Јутарњи лист, наводећи да је у авиону било 115 људи, а не 74, како се тврдило.

НА лету Croatia Airlinesa који је стигао у Загреб из Франкфурта 2. маја било је 14 особа које су позитивне на корона вирус.

Чак девет обољелих су радници фабрике “уро аковић Монтажа” из Славонског Брода који су се враћали из Шведске, а данима се тврдило да су на лету биле 74 особе, али Јутарњи тврди да су дознали да је на лету било чак 115 људи.

“Укупно је на наведеном лету било 115 особа, од чега је 10 особа напустило Хрватску”, рекла је докторка Звјездана Ловрић Макарић, која је као епидемиолог била задужена за тај лет.

Директор Хрватског завода за јавно здравље Крунослав Цапак каже да је дошло до неспоразума.

“Један колега радио је групу од 74 путника, а то је група из које су сви до сада обољели. Други колега радио је групу од 41 особе из које засад нема позитивних”, рекао је Цапак.

Index.hr наводи да је послао питање Croatia Airlinesу о броју путника.

Како је тај портал дознао, међу зараженима с лета је и члан посаде Croatia Airlinesa.

За првог позитивног на корону са лета сазнало се 5. маја. Био је то први позитивни радник фабрике “уро аковић” који се вратио из Шведске заједно с колегама.

Након њега, позитиван налаз добило је још шест његових колега и двојица из Пожешко-славонске жупаније који су били на лету.

Објављено је и да су међу позитивнима још четири особе, путници с подручја Сиска (1), Задра (1) и Пуле (2).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана