Јурчевић: Приључење Хрватске ЕУ је највећа трагедија

Танјуг
Јурчевић: Приључење Хрватске ЕУ је највећа трагедија

Загреб - Жупан Каставске жупе Фрањо Јурчевић, који је у децембру прошле године штампао календар за 2013. у коме је 1. јул, дан уласка Хрватске у ЕУ, означио као празник попут Ускрса или Божића, седам мјесеци касније на свом блогу је написао да је то дан “највеће трагедије”.

Жупан Свете Јелене Крижарице, међутим, признаје да то што ради никоме не може помоћи јер, како каже, Хрватска већ дубоко “игра по њиховим правилима”.

Јурчевића, такође, занима колико је грађане Хрватске коштала свечана прослава поводом уласка земље у ЕУ, а посебно му је тешко пао долазак у Загреб српског државног врха.

Поредећи садашње вријеме са оним из периода СФРЈ, Јурчевић каже да се раније за све питао Београд а сада се мораићи у Брисел.

 - Сад, умјесто да идемо у Београд као пре 1991. године, идемо у Брисел. Мораћемо да их питамо и, да простите, за боју WC папира. Све нам одређују. Има довољно аргумената против ЕУ и ја ћу још писати, поручио је жупник на свом блогу, преноси ријечки “Нови лист”.

Штавише, он је много раније најавио да ће посљедњег дана јуна хрватску шаховницу спустити на пола копља и тај дан сматра “посљедњим даном хрватског суверенитета и независности”.

- Да, спустио сам заставу на пола копља. Други дан сам је вратио, јер сад ступа реалност. Ви се остали тек будите, а ја сам био будан и прије. Видјећете кад прође који мјесец. Она прослава уласка у Унију није била ништа друго него погребна поворка коју су Хрватској приредили они који самосталну и независну Хрватску нису вољели, а ни жељели, написао је он.

Жупник Јурчевић каже да је Хрватска у ствари одавно изгубила своју независност за коју су пале хиљаде и хиљаде хрватских војника и цивила.

Оне који хрватску самосталност и независност нису ни вољели ни жељели, жупник назива “највећим издајницима, хрватским властодршцима из свих странака и предзнака, а посебно из ХДЗ и СДП, који су се договорили са мафијашима из ЕУ”.

На католичком календару жупника Јурчевића, међу важне догађаје у жупи Кастав, уз датуме прве причести - кризме, увршћен је 28. јун, као датум жупниковог 70. рођендана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана