Јосиповић позвао грађане на рад, храброст и поштење

Хина
Јосиповић позвао грађане на рад, храброст и поштење

Загреб - Хрватски предсједник Иво Јосиповић позвао је грађане на рад, храброст и поштење што је, како је рекао, гарант успјеха у европској будућности земље у којој се ниједан грађанин не сме осјећати искљученим или дискриминисаним.

- Нико се у својој домовини Хрватској не смије осјетити искључен или дискриминисан, ни по вјери, ни по националности, полу, доби, сексуалној или другој орјентацији - рекао је Јосиповић, пренијела је агенција Хина.

Говорећи синоћ на централној манифестацији поводом Дана државности, Јосиповић је рекао да је Хрватска прошла тежак пут до земље чланице Европске уније, али је на том путу постала и боље друштво.

- Стекли смо многе пријатеље широм свијета, помирили се са сусједима, почели оштру борбу против корупције и остварили бројне успјехе у култури, науци, спорту, упркос кризи и у привреди - додао је он, истакавши да ће Хрватска ускоро, као чланица ЕУ, заједнички одлучивати о важним питањима за Европи и цијело човјечанство.

Јосиповић је упозорио да глобална криза пријети социјалном неправдом и ризиком јачања недемократских снага којима су вриједности модерне Европе непознате и непријатељске, па демократске институције, владавина права и јасан састав друштвених вриједности у тим околностима треба да буду ослонац на нужној друштвеној кохезији.

Слобода, демократија и правда вриједности за које се треба трајно борити, рекао је хрватски предсједник и позвао на демократску расправу о свим, па и најосјетљивијим, моралним питањима.

Говорећи о рецесији, незапослености и сиромаштву, Јосиповић је позвао на отвореност за нове идеје у науци, култури и умјетности те помоћ младима како би постали “мотор развоја и напретка”.

- Инвестиције, нова радна мјеста, али и друштвено одговорно пословање кључ су успјеха - поручио је предсједник Јосиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана