Јосиповић: Нисам у сукобу с Милановићем

Танјуг
Јосиповић: Нисам у сукобу с Милановићем

Загреб - Предсједник Јосиповић је изјавио да није ни у каквом сукобу с премијером Милановићем око питања јесу ли сигурносне службе заказале у Вуковару 18. новембра.

Предсједник Хрватске изјавио је да на ту ситуацију различито гледа од премијера, али да ће те ствари "разбистрити" мјеродавне институције.

Током сусрета с бившим словеначким предсједником Данилом Турком новинари су Јосиповића питали значи ли јучерашња премијерова изјава да тајне службе нису предмет демократске и цивилне контроле и да у Вуковару осим културе и бонтона није повријеђен ниједан закон нови сукоб на релацији Пантовчак-Марков трг.

Јосиповић је одговорио како је свјестан да медији траже сукоб "два велика брда", али да их мора разочарати јер таквога сукоба нема, пренијела је Хина.

Он је изразио наду да ће сви у Хрватској извући поруке из онога што се догодило у Вуковару, јер већина, како је рекао, засигурно није жељела да догађај у Вуковару прође на начин како је и прошао.

Јосиповић је раније оцијенио да треба преиспитати поступање безбједносног апарата поводом догађаја у Вуковару гдје је државни врх био спријечен у прикључивању Колони сјећања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана