Игор Лукшић на саслушању

Агенције
Игор Лукшић на саслушању

Подгорица - На прелиминарној листи државних функционера и политичара које ће Анкетни одбор за расвјетљавање афере “Снимак” позвати на саслушање требало би да се нађе и потпредсједник Владе и министар спољних послова Игор Лукшић.

Према сазнањима подгоричких медија, на саслушању Игора Лукшића инсистирају опозициони представници у Анкетном одбору, који сматрају да се он мора изјаснити о куповини гласова у Пљевљима пред парламентарне изборе у октобру 2012. године.

Лукшић је, наиме, био премијер када су активисти ДПС-а искористили новац пљеваљског Центра за социјални рад за “једнократну новчану помоћ” симпатизерима те странке.

Спискове су, наводно, састављали шефови мјесних одбора ДПС-а у Пљевљима, а Мрежа за афирмацију невладиног сектора је тим поводом поднијела кривичну пријаву против 14 лица.

Како сазнају подгорички медији, представници опозиције у одбору инсистираће и на саслушању министра људских и мањинских права и функционера ДПС-а Суада Нумановића, који је у вријеме исплате “једнократне новчане помоћи” у Пљевљима био министар рада и социјалног старања.

Према сазнањима медија, скоро је извјесно да ће на прелиминарној листи лица која ће скупштински анкетни одбор позвати на саслушање бити и некадашњи политички директор Демократске партије социјалиста Бранимир Гвозденовић, његов насљедник на тој позицији Тарзан Милошевић, посланици Зоран Јелић и Зоран Вукчевић и члан Предсједништва ДПС-а Далиборка Пејовић.

Када је у питању случај куповине гласова у Пљевљима, Мрежа за афирмацију невладиног сектора поднијела је кривичне пријаве против 14 особа, међу којима је и министар Нумановић.

Европски званичници

Расвјетљавање афере “Снимак” траже и највиши европски званичници, укључујући и комесара Европске комисије за проширење Штефана Филеа, уз поруку да злоупотреба државних ресурса у политичке сврхе мора бити испитана до краја.

Сви снимци доступни су на сајту “www.dan.co.me” и “Фејсбук” страници листа “Дан”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана