Хрватска: Заражено још 15 лица, преминуо пацијент у Осијеку

Срна
Хрватска: Заражено још 15 лица, преминуо пацијент у Осијеку

ЗАГРЕБ - Вирусом корона у Хрватској је заражено још 15 лица, а један пацијент преминуо је у Осијеку од посљедица ове болести, речено је на конференцији за новинаре Националног штаба Цивилне заштите.

Министар здравства Вили Берош рекао је да је у Хрватскоj укупно обољело 2.176 лица, а да се од вируса корона опоравило 1.726, преносе хрватски медији.

На Брачу је од данас уведена забрана напуштања мјеста пребивалишта и трајаће наредних 14 дана, јавили су хрватски медији.

Чланови Националног штаба данас су појаснили да се појавила два нова жаришта вируса - једно на отоку Брачу на којем су 22 особе заражене, а друго на подручју Бродско-посавске жупаније, гдје је обољело пет радника који су се недавно вратили из Шведске.

Директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак рекао је да на Брачу није уведен потпуни карантин већ строга мјера с пропусницама.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић рекао је да данас ступа на снагу и одлука да се хрватским држављанима омогућава улазак и одлазак у иностранство уз придржавање упутстава.

Он је објаснио да ће, ако постоје разлози, страни држављани моћи ући у Хрватску уз придржавање препорука Хрватског завода за јавно здравство, те страни држављани који путују због личних разлога које није могуће одгодити.

- Ова одлука се односи на државе чланице ЕУ. Људи који иду на састанке неће морати у самоизолацију, то нема смисла - прецизирао је Божиновић.

Када је ријеч о попуштању прописаних мјера, Божиновић истиче за Хрватска улази у трећу фазу и сутра ће објавити све одлуке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана