Хрватска: Ухапшен Надан Видошевић

Агенције фото: index.hr
Хрватска: Ухапшен Надан Видошевић

Загреб - Предсједник Хрватске господарске коморе (ХГК) Надан Видошевић ухапшен је због злоупотребе положаја и овлаштења у афери извлачења 32 милиона куна из Коморе којој је на челу већ 18 година.

Иако полиција није жељела потврдити информацију о Видошевићевом хапшењу незванично се сазнаје да је у току претрес његовог стана те да ће бити испитан у сједишту полицијске канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала.

Након тога Видошевић би требао бити одведен на испитивање у сједиште Ускока у Гајевој улици.

Према првим информацијама тужитељи су, чини се, успјели доказати да је на врху пирамиде исисавања новца из ХГК био најдуговјечнији предсједник те институције.

У истој афери прије мјесец дана ухапшен је Видошевићева најближа сарадница Зденка Петернел, која је највјеројатније проговорила и о Видошевићевој улози у овом случају под теретом истражног затвора и сумњи да је од 32 милиона куна извучених из ХГК чак 28 милиона задржала за себе.

Уз њу је притворен и дугогодишњи сарадник Коморе на маркетиншким пројектима Давор Комерички, а од свих осумњичених на слободи је остао једино Игор Премиловац који је признао да је преко фиктивних фирми и рачуна у иностранству извлачио новац који је умањен за провизију предавао Зденки Петернел.

Из овог случаја покренута је и истрага за извлачење новца из Хрватских аутопутева, такође преко Премиловчевих фирми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана