Хрватска: Тражи се нестала Аустралијанка

Танјуг
Хрватска: Тражи се нестала Аустралијанка

Загреб - Припадници Хрватске горске службе спасавања (ХГСС) и полиције наставили су потрагу за Аустралијанком Карлом Вероником Хулс, несталом изнад Омиша.

Винко Призмић из ХГСС-а саопштио је да је 22-годишња Аустралијанка посљедњи пут виђена јуче на путу према Фортици на падинама Омишке Динаре, гдје се одвојила од групе и од тада јој се губи траг.

Потрага за њом траје од јуче у 14.30 сати.

Полиција је објавила све податке које посједује о несталој дјевојци и позвала грађане да се, ако имају неку информацију, јаве најближој полицијској станици или на број 192.

Призмић је, такође, истакао и да је број интервенција ХГСС-а из дана у дан све већи, односно да је само у протеклој седмици та служба имала око 30 интервенција.

Као посебно велики проблем навео је потраге за несталим особама на широком непрегледном простору, које ангажују највећи број људи, паса трагача... уз веома неизвјестан исход.

- И јутрос је у потрази за несталом Аустралијанком ангажован већи број спасилаца, но налази ли се она још на подручју на којем је посљедњи пут виђена није извјесно, нагласио је Призмић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана