Хрватска: Преминула три лица, шест новозаражених

Срна
Хрватска: Преминула три лица, шест новозаражених

ЗАГРЕБ - Министар здравља Хрватске Вили Берош изјавио је данас да су у посљедња 24 часа од посљедица вируса корона у Хрватској преминула три лица, те забиљежено шест нових случајева заразе.

Берош је на конференцији за новинаре Националног штаба цивилне заштите рекао да су преминула два осамдесетчетворогодишња пацијента, од којих један у загребачкој Клиници за инфективне болести, а један болници у Копривници, те деведесетчетворогодишњи пацијент у Клиничко-болничком центру у Сплиту.

Према његовим ријечима, укупан број позитивних на вирус корона порастао је на 2.213, преносе хрватски медији.

Директор Хрватског завода за јавно здравство Крунослав Цапак рекао је да истражују случај уласка вируса корона у Дом за старије у Шибенику, те да је евидентирана још једна заражена особа.

Говорећи о лету из Франкфурта за Загреб којим су стигли и заражени путници, Цапак је истакао да су у том авиону биле 74 особе.

"Након што се сазнало за првог обољелог сви путници са тог лета су идентификовани. Затражена је листа путника, Гранична полиција је узела њихове податке, а имали смо скениране и њихове пасоше", рекао је Цапак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана