Хрватска повукла Закон о раду

Танјуг
Хрватска повукла Закон о раду

Загреб - Хрватска Влада повукла је из процедуре Предлог измјена и допуна Закона о раду, а Зоран Милановић најављује да ће о том акту поново бити ријечи након Нове године.

Премијер Зоран Милановић рекао је да је законски предлог повучен јер се око њега створила "велика галама" и додао да је једини владин мотив за измјене тог закона био - да у Хрватској буде мало више посла.

"Закон о раду привремено смо повукли, јер смо свијесни колико је то озбиљна свар", рекао је Милановић.

Он је рекао да закон неће бити донет "на галаму".

"На галаму закон не можемо донијети. Можемо оставити све као што је било до сада, па посла неће бити или ће га бити мање. Ово нико не ради да би се неком додворио или допао, него само зато да у Хрватској буде мало више посла. То је једини мотив", поручио је премијер, јавила је агенција Хина.

Закон се ствар договора и здравог разума у нашем друштву, истакао је премијер.

"Дакле, старосна граница од 60, 65, 67 година. За 20 година од данас, за моју генерацију. Неко мора зарађивати, пензије младих ће бити мање. Мораћемо да радимо под претпоставком да се у просјеку живи дуже, мало дуже, јер нема довољно младих да раде. Напросто их нема", рекао је Милановић.

Можемо се, додао је он, договорити и да уопште не радимо, да други раде за нас, или да радимо до 60 године, што су неке државе популистички пробале продати својим бирачима па су се онда повукле, ретерирале и онда дигле на 65 и 67 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана