ХДЗ-овац претукао волонтера

Aгенције
ХДЗ-овац претукао волонтера

Загреб - Члан Хрватске демократске заједнице претукао је испред хотела "Шератон" волонтера Грађанске акције, током обиљежавања годишњице смрти Фрање Туђмана.

ХДЗ је у "Шератону" организовао скуп поводом годишњице смрти Фрање Туђмана. Ту су се окупили и припадници Грађанске акције и мирно протестовали.

Развукли су и десетметарски транспарент са натписом "Детуђманизација".

Дјевојка (33), која иначе није члан акције, него волонтер, који за њих повремено снима догађаје, приближила се скупу да би учеснике снимила изблиза. У том тренутку један од њих је повикао: "Курва ме снима!" и насрнуо на дјевојку.

- Срушио ме на под. Ногама је притискао моје ноге, једном ме руком држао за раме, а другом покушао да ишчупа камеру. Како је нисам испуштала, почео је да је траља о асфалт. Раскрварио ме, а тих сам неколико минута била потпуно непомична. Имала сам осјећај као да тих неколико минута траје неколико часова. Док ме тукао, успио ми је разбити и дисплеј на камери - испричала је повријеђена дјевојка.

Послије напада, дјевојка је завршила у Клиници за трауматологију, гдје су јој дијагностиковане контузија руке, лакше повреде главе, а згуљена јој је кожа на зглобовима руке. Полиција је привела нападача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана