ХДЗ хоће ванредне изборе

Танјуг
ХДЗ хоће ванредне изборе

Загреб - ХДЗ тражиће ванредне изборе истовремено са изборима за Европски парламент, маја наредне године, најавио је предсједник те странке Томислав Карамарко.

Карамарко је уочи сједнице Предсједништва странке у Вировитици демантовао медијске написе о могућној коалицији ХДЗ са странкама љевице. "

Ако нам је свима до колективног мазохизма, онда их трпимо још двије године, али ја мислим да ће избори доћи пуно прије. Мислим да би то било примјерено јер влада ништа није направила. Поновно су нас задужили за 200 милиона евра, дакле оставиће спаљену земљу. Ово што је влада направила је фигуративно речено зградиште", рекао је Карамарко.

А када је ријеч о најави могуће коалиције ХДЗ-а са љевицом, лидер те странке је рекао да би она била могућа у далекој будућности када хрватска љевица постане као она у Њемачој - домољубна и социјално-демократска.

""Али са СДП-ом, за који "не знамо да ли је социјална демократија или југоносталгија - коалиција не долази у обзир", рекао је лидер ХДЗ-а.

Коментаришући јучерашњу одлуку Уставног суда о укидању радне обвезе љекарима, Карамарко је рекао да би министар здравља Рајко Остојић и премијер Зоран Милановић требало да поднесу оставке.

„Након таквог гафа, непознавања закона - то је већ четврти или пети пут да је влада у сукобу с Уставним судом - то је сасвим довољно да се озбиљно запитају да ли је дошло вријеме да оду, ако не због тога што су привреду потпуно уништили, онда због овога - што је ова влада у сукобу са законом", оценио је Карамарко.

Говорећи о могућем изручењу бившег југословенског удбаша Јосипа Перковића Немачкој, Карамарко је рекао да закон о примјени европског налога за хапшење ступа на снагу 1. јануара и да ће пропасти сваки покушај владе да то изручење спречи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана