Гвозденовић: Нисам говорио само о запошљавању чланова ДПС-а

Агенције
Гвозденовић: Нисам говорио само о запошљавању чланова ДПС-а

Подгорица - Црногорски министар одрживог развоја и туризма Бранимир Гвозденовић негирао је пред Анкетним одбором да је на сједницама органа ДПС-а говорио искључиво о запошљавању чланова ове партије, преносе агенције.

- Скоро увијек причамо о грађанима Црне Горе. Питање запошљавања, фонда рада усмјерене су у том правцу. Говорио сам о питањима грађана, а не бирача - казао је он.

Гвозденовић, бивши директор ДПС-а, дванаести је актер афере “Снимак” који је пред овим скупштинским тијелом негирао садржај аудио-снимака са сједница владајуће партије.

Одговарајући на питање посланика Александра Дамјановића (СНП) како је снимак са партијских сједница доспио у јавност, Гвозденовић је одговорио да се тиме није бавио.

- То није био предмет нашег истраживања. Овдје се јасно види организован рад партије која планира како да дође до својих бирача. Снимамо сједнице и сви органи могу да виде како смо радили. Ту се види одговоран однос партије - појаснио је он.

Иако се на аудио-снимцима јасно чује да је Гвозденовић казао да је неважеће листиће са парламентарних избора требало претворити у гласове за његову партију како би освојили 40. посланички мандат, он је пред Анкетним одбором рекао да се свака озбиљна партија бави питањем неважећих бирачких листића и да је то веома важно питање.

- Ми смо се тим питањима бавили након избора. То је јако интересантна циљна група гдје имамо 6.000 људи који су прихватили акцију бијелих листића и то је веома важно питање. Као озбиљна партија морали смо направити комуникацију са бирачима тамо гдје је проценат неважећих листића велики јер су то људи који нису против ваше партије - рекао је Гвозденовић.

Он је истакао да је увијек потенцирао питања која су везана за запошљавање и “кључна ствар је била да буду запослени најспособнији људи и да то буде урађено по закону”, те посјетио да од 31. јула до 14. октобра није било новог запошљавања у јавним предузећима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана