Формиран предмет у вези са шетњом посланика Даниловића

Срна
Формиран предмет у вези са шетњом посланика Даниловића

ПОДГОРИЦА - Основно државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет у вези са шетњом посланика Уједињене Црне Горе у црногорском парламенту Горана Даниловића.

 „Тужилаштво предузима мјере и радње ради утврђивања свих околности догађаја. О даљем току поступка тужилаштво ће благовремено обавијестити јавност“, навели су из Тужилаштва.

Даниловић је синоћ центром Подгорице прошетао у знак протеста због кршења људских и уставних права грађана ове земље, а придружило му се више десетина Подгоричана, међу којима су били и посланици и чланови његове странке.

Он је нагласио да шетња није организована, већ његова лична одлука у знак протеста због дискриминитарских мјера према грађанима у сузбијању вируса корона.

„Ништа није организовано, али видим да народ воли да шета. Моја порука је – ја шетам недјељом и четвртком у 20.00 часова, а остали како хоће“, рекао је Даниловић синоћ док су окупљени грађани скандирали „Не дамо светиње!“.

Из Националног координационог тијела за заразне болести је оцијењено да је Даниловић грубо прекршио важеће мјере за сузбијање епидемије.

Ова шетња, која је трајала један час, први је мирни грађански протест од када је проглашена епидемија у Црној Гори 17. марта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана