Фејзић напустио Црну Гору, породица се склонила

Вијести
Фејзић напустио Црну Гору, породица се склонила

Подгорица - Послије Мухаремове отмице једино нас полиција обилази два, три пута седмично и то је све, рекао је његов отац Хакија, и додао да су Мухаремова супруга и троје дјеце напустили су у суботу Црну Гору.

Према незваничним информацијама, они су из земље изашли преко граничног прелаза Драченовац, а у овом тренутку није извјесно гдје се налазе.

Мухаремов отац Хакија каже да му је син у Србији, док други извори тврде да су отпутовали аутобусом чија је крајња дестинација једна од европских држава.

- Сви ћемо морати да напустимо Црну Гору и нећу ништа више да изјављујем - рекао је Хакија у телефонском разговору за лист “Вијести”.

Разлог за напуштање земље је, како је навео, то што „држава ништа није урадила да му заштити дјецу”.

- Послије Мухаремове отмице једино нас полиција обилази два, три пута недјељно и то је све. А требало би да нас чувају 24 часа дневно - рекао је Хакија.

На питање „Вијести” да ли су тражили двадесетчетворочасовну заштиту и да ли је након наводне отмице било нових пријетњи, он је одговорио негативно.

- Нисмо тражили такву заштиту, али би држава требало да нам је пружи. Заиста, из полиције су нам дали број телефона за случај да је потребно, али није било нових пријетњи, нико нас више није дирао - рекао је он додајући да је упркос томе, Мухарем одлучио привремено да се склони, наводно у Србији.

- И ми бисмо отишли одмах, супруга, још три сина и ја, ако би неко пристао да нам позајми паре. Али нисмо ни тражили. Отишли бисмо у Србију или Македонију. Не бисмо се тамо осјећали сигурније, али би се бар склонили. Није ми то важно за мене, ја сам своје прошао. Битно ми је да склоним дјецу. Не плашим се ничега, никоме се нисам замјерио, увијек сам био за ову државу - рекао је Хакија.

Мухарем Фејзић је прије око два мјесеца проговорио о прекограничном шверцу цигарета из Црне Горе ка Косову.

О томе је изјаву и наводне доказе дао полицији и Тужилаштву.

Прије десет дана он је мистериозно нестао на краће од 12 часова, а по повратку је испричао да су га у тунелу, који се налази на магистралном путу Рожаје – Шпиљани, отели маскирани мушкарци за које, на основу акцента, претпоставља да су Албанци.

Они су га у џипу црне боје, без регистарских ознака, како тврди, возили неколико часова.

- На глави сам имао повез, а руке и ноге су ми повезали селотејпом. У два наврата су ме изводили из кола, ишли смо пјешке неко вријеме, а када смо коначно стигли, рекли су ми да је дошло вријеме да ме види газда. Било је то у некој гаражи у којој су ме касније мучили. Пекли су ме по тијелу нечим. Ужасно ме је бољело. Послије су ме оставили у шуми, не знам зашто ме нису убили - испричао је раније Мухарем који јуче није био доступан на број телефона познат редакцији “Вијести”.

Из полиције, „Вијестима” је јуче речено да Фејзићи већ два дана нису у кући у Балотићима, нити у катунима надомак Бесника.

- Ми смо породицу једном дневно обилазили, али посљедњих дана не знамо гдје су. Нијесу били у обавези да нам се јаве ако негдје путују или мијењају мјесто становања - казали су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана